Anyagleadási segédlet - Globe Media Agency


Anyagleadási segédlet

Fájlformátum kiválasztása
Kérjük, hogy a digitális állományt nyomdakész kompozit PDF, vagy PostScript formátumban juttassa el részünkre. A másutt készült grafikák által okozott esetleges hibákért cégünk nem vállal felelősséget. A grafikai anyagon lehetősége van változtatást kérni, ilyenkor az utólagos óradíjas elszámolás díjszabásában szereplő feltételeket kell figyelembe vennie. A formátumot mindig az egyes oldalak vágott végformátumaként adja meg.

Adatok feltöltése
Adatait feltöltheti egyedi jelszóval védett FTP tárhelyünkre, elküldheti e-mailben, vagy behozhatja személyesen cégünkhöz. Kérjük, törekedjen az egyszerű, tömör adatelnevezésre, tehát a fájlnév ne legyen 20 karakternél hosszabb.

Képekre vonatkozó feltételek
Gyakran előforduló hiba, hogy a képek rossz minőségben, pixelesen érkeznek hozzánk. Annak érdekében, hogy ezt elkerüljük, azt javasoljuk, hogy nagyfelbontású, 300 dpi-s képeket küldjön. Ha a megbízó nem tud jobb minőségű képeket biztosítani, az ebből eredő hibákért nem vállalunk felelősséget. Kérjük, kerülje az adatvesztéssel járó tömörítéseket, például ne legyen a kép JPG formátumban. Továbbá a képeket nem szabad RGB formátumban hagyni, mert így fennáll a lehetősége annak, hogy szürke vagy színhibás képek készülnek. Kifutó képek esetében mindig legalább 5 mm-es túlnyúlást kell adni a dokumentumnak.

Fontok tulajdonságai
Nagyon fontos a fontok komplett beágyazása a PDF állományba. Kérjük, hogy ezt minden esetben végezze el a hibák elkerülése érdekében. A dokumentumban alkalmazott összes fontot le kell tölteni, és mindig az eredeti fontokat kell alkalmazni.

Szöveggel kapcsolatos kritériumok
Amennyiben nem mi készítettük a grafikai anyagot, a tartalmi és nyelvtani hibákért nem vállalunk felelősséget.

Színek tulajdonságai
Minden esetben CMYK színrendszerű színes képeket kérünk. A nyomdai színhelyesség betartatására aláírt analóg vagy digitális proofot hagyunk jóvá, amelynek hiányában nem tudjuk elfogadni a színhelyességre vonatkozó reklamációkat. Nagyon fontos, hogy csak a ténylegesen nyomásra kerülő színeket tartalmazza az anyag. Direkt színek használata esetén csak a megfelelő elemek (objektumok, fontok, képek) lehetnek direkt színben megadva, amelyek a megrendelésben is direkt színként vannak feltüntetve. A felesleges direkt színeket CMYK színrendszerbe átalakítva kérjük. Kérjük, mindig nézze át a PostScript eredményt abból a szempontból, hogy megfelelőek-e a színek. Semmi esetre se használjon színkivonatonkénti PostScript-írást.

Formai tulajdonságok
Stancolt, vagy lakkozott munkák esetében nagyon fontos, hogy külön stancrajzon legyen megadva a forma, tehát ne a grafikán legyen jelölve. Az oldalakat kifutó- és vágójelekkel, passzer-jelekkel, és szükség esetén a hajtás, biegelés- és perforálás jelzéseivel kérjük leadni. Több oldalas anyagok leadása esetén ügyeljen arra, hogy a belívek és a borító külön fájlban szerepeljen. Csak az oldalankénti anyagleadást tudjuk elfogadni, az oldalpáronkénti lementést nem. Abban az esetben, ha nem egyértelmű, hogy melyik oldal után melyik következik, például nincs oldalszám, kérjük, hogy mellékeljen forgatót (kinyomtatott mintát) a munkához.
(Hajtásba eső UV-lakkozás esetén nem tudunk teljes körű garanciát vállalni!)

Méretekkel kapcsolatos kritériumok
Kérjük, ügyeljen arra, hogy a megrendelésben meghatározott méret szerint méretezze a leadott állományokat. Amennyiben ez nem megoldható, kérheti a módosítást tőlünk, ez azonban külön megbízás tárgyát képezi.

Egyéb kritériumok
Minden az árajánlatban nem szereplő további műveletért járó vállalkozói díj külön megállapodás tárgyát képezi. Ha a grafikai leadás időpontja után az Ön által elfogadott digitális állományon módosítani kíván, akkor az addig felmerült költségeket (lemezkészítés, megkezdett nyomás, nyomóforma-ismétlés, gépállásidő) meg kell térítenie.

Ha az anyagleadás dátuma a megrendelő miatt csúszik,
vagy a leadott digitális állomány nem megfelelő, esetleg hibás, akkor nem tudjuk garantálni a megrendeléskor egyeztetett szállítási határidőt. Ebben az esetben ugyanis a határidő a hiba jellegétől, valamint a végleges jóváhagyott anyagleadás időpontjától függően változhat.

Kérjük adja meg adatait!

Minden adat kitöltése kötelező!
Teljes név:
(Példa: Birtalan Balázs)
Cégnév:
Telefonszám:
(Pl.: 0619876543)
E-mail cím:
(Pl.: php@mediapiramis.hu)
OlcsóGyorsNyomda